به گزارش راهبرد معاصر؛ علائم ویروس کرونا به سرعت در حال گسترش است و ابتلا به ویروس کرونا (کووید 19) در کشورهای مختلف مانند چین، کره، ژاپن، آمریکا، فرانسه، عربستان و حالا ایران تایید شده است و تعداد قربانیان آن از هزار نفر گذشته و چند ده هزار بیمار ویروس کرونا تا به امروز شناسایی شده اند و مشخص نیست چند نفر مبتلا به این ویروس وحشتناک هستند و شناسایی نشده اند. علت آن هم دوره خواب طولانی و ماندگاری طولانی کرونا ویروس است. ویروس کرونا می تواند در بدن فرد مبتلا دو روز الی دو هفته بدون هیچ علامتی باقی باشد و در این مدت فرد ناقل بدون آنکه خبر داشته باشد اطرافیانش را به این بیماری مبتلا کند. همچنین ویروس هولناک کرونا یا کووید 19 می تواند تا 9 روز در فضای آزاد روی سطوح فلزی و پلاستیکی زنده بماند و همین باعث شیوع سریع آن شده است.
متاسفانه با تایید ابتیلا و مرگ چند بیمار در قم و اراک رسما ورود کرونا به ایران تایید شد و این نگرانی وجود دارد با توجه به اینکه دو درصد مبتلایان جان خود را از دست می دهند احتمال ابتلای چند ده یا چند صد نفر به بیماری کرونا وجود دارد که احتمالا شناسایی نشده اند و خودشان هم خبر ندارند. همین مساله نگرانی از موج کرونا در ایران را به وجود آورده است.
شب گذشته شایعاتی مبنی بر قرنطینه شهر قم با توجه به ارتباط همه مبتلایان به این شهر در فضای مجازی پیچید که وزیر بهداشت آن را رد کرد و گفت امکان قرنطینه قم وجود ندارد اما ضروری است همه شهروندان نکات بهداشتی را رعایت کنند. همزمان خبر تعطیلی مدارس قم در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه نیز منتشر شد تا احتمال جدی بودن تهدید بیشتر مشخص شود. برخی گفته اند این تعطیلی برای ضد عفونی کردن مدارس این شهر پیش بینی شده تا اگر فرد مبتلا به کرونا این ویروس را در فضا منتشر کرده از شیوع بیشتر جلوگیری شود.
همزمان اخباری از شهرهای بوکان و بابل و تهران و مشهد مبنی بر شناسایی فرد مبتلا به کرونا در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود و فیلم هایی از کادر پزشکی با لباس های ویژه ضد عفونت منتشر شده که هیچ کدام از طرف مقامات رسمی تایید نشده است. ضمن اینکه باید توجه داشت در برخی از شهرها افراد مشکوک با اورژانس تماس می گیرند و طبیعتا کادر پزشکی برای انتقال آنها با لباس و تجهیزات ویژه اعزام خواهند شد اما این موضوع دال بر تایید بیماری کرونا در آن شهر نیست کما اینکه بیساری از موارد گزارش شده کرونا نبوده و آنفولانزا بوده است.
در حال حاضر همه بیمارستان ها و اماکن پزشکی به خصوص در شهرهای ذکر شده به حالت آماده باش درآمده اند و در هر شهر یک یا چند بیمارستان به عنوان بیمارستان معین انتخاب شدند تا در صورت شیوع گسترده ویروس کرونا برای مقابله با آن آمادگی لازم وجود داشته باشد.
درباره علائم ویروس کرونا گفته شده کرونا نشانه هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا را در ابتدا نشان می دهد و تشخیص آن بدون آزمایش های پزشکی بسیار دشوار است. بیمار مبتلا به کرونا پس از پایان دوره خواب دو هفته ای دچار سرفه و تب و تنگی نفس می شود و در مواردی که فرد مبتلا دچار بیماری های ضعف سیستم ایمنی بدن باشد یا بیماری زمینه ای مانند دیابت پیشرفته و بیماری های ریوی داشته باشد ویروس کرونا به سرعت پیشرفت می کند و تمام ریه بیمار را فرا می گیرد و مانع اکسیژن رسانی به بدن او می شود و به فوت بیمار می انجامد.
بنابراین اگر به بیماری های ویروسی مبتلا شدید و علائم تب و سرفه و تنگی نفس داشتید بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به ویروس کرونا به موقع آن را کنترل و درمان کنید و اطرافیان و خانواده شما از ابتلای به آن در امان بمانند.
ویروس کرونا علائم خفیف و شدید دارد در حالت خفیف فرد دچار سرفه و تب می شود و در شرایط شدیدتر ذاتالریه و نارسایی کلیه مشاهده شده است.
آرنائد فونتانل محقق موسسه پاستور به خبرگزاری فرانسه میگوید: «این هفتمین گونه شناخته شده از این ویروس است که بر انسان تأثیر می گذارد. از نظر ژنتیکی ویروس جدید موقتا با عنوان 2019-nCOV شناخته میشوند و ۸۰ درصد شبیه سندرم حاد تنفسی سارس است.»
به طورکلی ویروس کرونا از طریق هوا و با سرفه و عطسه فرد بیمار و همچنین به وسیله اشیای آلوده منتقل می شود افرادی که در تماس مستقیم با حیوانات هستند بیشترین ریسک ابتلا به کرونا ویروس را دارند. همچنین افراد در تماس با ناقل آن ویروس احتمال بالایی برای ابتلا به آن دارند مانند خانواده بیماران یا کادرهای درمانی.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیهای میگوید کورونا ویروس حیوانات وحشی هستند. به این معنا که بین حیوانات و مردم منتقل می شوند. به عنوان مثال ویروس سارس از نوعی گربه خاص به انسان منتقل میشد و ۸ هزار نفر را در ۳۰ کشور جهان آلوده کرد. در همین حال، سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) از گونهای از شترها به انسان منتقل شد. در طول شیوع این ویروس در سال ۲۰۱۲ میلادی که منشاء آن در عربستان سعودی بود و در ادامه به ۲۶ کشور دیگر هم منتقل شد، ۵۶۷ نفر از بیش از ۱۵۰۰ فرد آلوده به این بیماری جان خود را از دست دادند.
ویروس کرونا را تنها از طریق آزمایش پزشکی پی سی آر می توان تشخیص داد. این بیماری در حال حاضر راه تشخصی خانگی ندارد و حتما نیاز به مراجعه به پزشک وجود دارد.
در حال حاضر داروی خاصی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد و بهترین راه درمان استراحت و مراقبت های بالینی مانند سایر بیماری های ویروسی است.
همچنین هیچ واکسنی تاکنون برای آن ساخته نشده و محققان چینی اعلام کردند که احتمالاً ۸ ماه تا ساخته شدن واکسن کرنا زمان نیاز خواهد بود.
ویروس کرونا همان طور که گفته شد عمدتا از طریق هوا منتقل می شود و لذا ماسک هایی که راه نفوذ هوا دارند برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر نیستند. تنها در صورتی استفاده از ماسک باعث پیگیری از بیماری کرونا می شود که ماسک فیلتر دار باشد و به طور کارمل روی بینی و دهان را بپوشاند و به پوست بچسبد و راه نفوذ هوا در اطراف آن وجود نداشته باشد.
به یک تعبیر از آنجایی که این ویروس تا کنون قربانیان زیادی داشته و امکان مرگ بیمار وجود دارد خطرناک است و حتما باید نسبت به کرونا ویروس حساس بود. خصوصا اینکه کرونا در مقایسه با سایر ویروس ها بسیار واگیر بیشتری و سریعتری دارد. با این وجود با توجه به آمار دو درصدی تلفات بیماران مبتلا به کرونا در جهان باید گفت شاید در میزان خطرناک بودن آن کمی اغراق شده باشد و در سال گذشته تعداد قربانیان آنفولانزا در کشورهای مختلف جهان چندین برابر کرونا بوده است.
ویروس کرونا یک گروه بزرگ از ویروس ها است که هسته ای شامل مواد ژنتیکی دارند و غشایی پر از میخهای پروتئینه. ظاهر ویروس کرونا بسیار شبیه به تاج است که به زبان لاتین کرونا می شود.
ویروس کرونا انواع مختلفی دارد و عمدتاً باعث اختلال در دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش فرد بیمار می شود. بیماریهای تنفسی ناشی از ویروس کرونا میتوانند در حد یک سرماخوردگی معمولی یا تا سطح ذات الریه باشند. این ویروس در اکثر افراد علائم خفیفی دارد اما در برخی موارد علائم شدیدی بروز می کند.
سارس نوعی ویروس کرونا سندروم تنفسی است که علائم شدید اختلالات تنفسی بسیاری ایجاد میکند و در سال ۲۰۰۳ در چین مشاهده شد. نوع دیگر ویروس کرونا ویروس مرض است که سندروم اختلال تنفسی ایجاد میکند و در سال ۲۰۱۲ در عربستان باعث بیماری چندین نفر شد.
ویروس کرونا جدید یا کویت ۱۹ در سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان کشور چین در بازار فروش حیوانات مشاهده شد که تا کنون به ابتلای دهها هزار نفر به این بیماری منجر شده است و به چندین کشور دیگر سرایت کرد.
ویروس کرونا در میان برخی از حیوانات مانند گربه خفاش اردک و بیشتر شیوع دارد و امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد و این انتقال با تماس زیاد انسان با حیوان و جهش ژنتیکی ویروس اتفاق می افتد.
منشا شیوع کرونا ویروس شهر ووهان ، شهری با ۱۱ میلیون نفر در استان مرکزی هوبئی چین گزارش شده است. مركز اروپایی پیشگیری و كنترل بیماری (ECDC) در بیانیهای در این خصوص میگوید:«بعد از بازدید از بازار عمدهفروشیهای دریایی ووهان در چین اکثر موارد بیماری نوعی سینه پهلو تشخیص داده شده است.»
بسیاری از نخستین موارد گزارش شده افرادی بودهاند که از محصولات یک فروشگاه مواد غذایی دریایی در شهر ووهان مصرف کرده بودند. ضمن اینکه در مواردی، افراد بعد از ابتلا به این ویروس جان خود را هم از دست دادهاند. سرایت این بیماری از انسان به انسان شیوع آن را تسریع میکند. کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشوند.